Skip to content

Hashtags

Een hashtag is een woord of een reeks woorden voorafgegaan door het hekje (#) zonder spaties. Het is een populaire functie op sociale media en online platforms die wordt gebruikt om berichten te categoriseren, trends te markeren en content te organiseren rond specifieke thema’s of onderwerpen.

Hier zijn enkele kernpunten over hashtags:

  1. Categorisatie: Door een hashtag aan een bericht toe te voegen, wordt dat bericht gekoppeld aan alle andere berichten met dezelfde hashtag. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om gerelateerde content te vinden.
  2. Trending onderwerpen: Op platforms zoals Twitter en Instagram worden populaire hashtags vaak weergegeven als ‘trending’, wat aangeeft dat veel gebruikers over een specifiek onderwerp praten.
  3. Promotie en marketing: Merken en bedrijven gebruiken vaak unieke hashtags voor marketingcampagnes, evenementen of productlanceringen. Dit moedigt gebruikers aan om de hashtag te gebruiken, wat de zichtbaarheid en betrokkenheid van de campagne kan vergroten.
  4. Discussies en bewegingen: Hashtags worden ook gebruikt om bewustzijn te creëren rond sociale kwesties, bewegingen of evenementen. Voorbeelden zijn #BlackLivesMatter, #MeToo en #ClimateChange.
  5. Gebruik met voorzichtigheid: Overmatig gebruik van hashtags in een bericht kan als spam worden beschouwd of de boodschap van het bericht vertroebelen. Het is daarom aan te raden om relevante en doelgerichte hashtags te kiezen.
  6. Platformspecifiek: Hoewel hashtags op de meeste sociale media platforms worden gebruikt, kan hun populariteit en functionaliteit variëren. Bijvoorbeeld, terwijl hashtags essentieel zijn op Twitter en Instagram, zijn ze misschien minder prominent op Facebook.

In essentie fungeren hashtags als een interactieve link waarmee gebruikers snel en gemakkelijk content kunnen ontdekken en delen rond specifieke onderwerpen, evenementen of discussies op sociale media.

Dit zeggen onze
klanten over ons 😍

4.5/5

Wij hebben meer dan 100 bedrijven geholpen met hun social media marketing en de teller loopt hard op. Mogen we jou ook de weg naar meer online succes wijzen?

Esther - Esther's Cookery

Lianne - Stork Juweliers

Veel gestelde vragen 🤔

Zoals een aannemer niet start zonder fundering, gaan wij niet zonder goede voorbereiding bouwen aan jouw digitale succes. Eerst voeren we een aantal werkzaamheden uit, zoals het optimaliseren van je social media-kanalen, het uitvoeren van een hashtag-onderzoek en het maken van een goede planning. Daarna gaan we de hoogte in!

Zeker! Als we tot de conclusie komen dat het plaatsen van meer of minder berichten slimmer is, regelen we dat. De maandprijs van je abonnement verandert dan, maar de looptijd niet.

Goede vraag. Wij maken creatieve content en beheren jouw social media-kanalen. En we adviseren, zodat je het op de juiste manier aanpakt. Ben je benieuwd wie de mensen achter Sliced zijn? Hier maak je kennis met onze creatieve geesten.

Dat leggen we haarfijn uit in onze aanpak! Samen met jou bepalen wij wat je wensen zijn en hoe we deze kunnen vertalen naar de realiteit. Altijd op maat gemaakt.

Jazeker. De hoogte daarvan is afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, want daar houden de meeste mensen niet van (hooguit op surpriseavond). Als je – tijdelijk of permanent – wat meer aandacht nodig hebt, kun je upgrades toevoegen aan je abonnement. Maar we werken nooit met onduidelijke contracten of lastig te doorgronden overeenkomsten. Onze prijzen zijn all-in.

Bien sûr! We spreken – en typen vooral – accentloos Engels en kunnen zonder probleem Engelse content voor je maken. Dat doen we al voor heel wat klanten.

Nee, daar doen we niet aan mee. Je hebt er namelijk niets aan. Het staat misschien leuk voor de buitenwereld, maar wij zijn meer van de inhoud. En we houden van échte relaties.

Als klant van ons mag je vertrouwen op een vaste contactpersoon. Je hebt dus één aanspreekpunt. Wel zo makkelijk.

Via Business Manager kan jij ons een zogenoemde agency-toegang geven. Dat betekent dat je ons op een veilige manier machtigt om jouw social media naar ongekende hoogten te tillen.