Skip to content

Definitie van marketingcampagnes

Een marketingcampagne is een strategisch geplande reeks activiteiten en communicatieprocessen met als doel een specifieke marketingdoelstelling te bereiken. Dit kan variëren van het vergroten van de merkbekendheid en het bevorderen van klantloyaliteit tot het lanceren van een nieuw product of het verhogen van de verkoop. De campagne wordt gekenmerkt door een eenduidige boodschap die consistent wordt gecommuniceerd via een mix van kanalen – denk aan traditionele media zoals televisie en print, en digitale platforms zoals sociale media en e-mailmarketing.

Het tijdsbestek van een campagne is beperkt en vooraf bepaald, wat kan variëren van een paar weken tot enkele maanden. Gedurende deze periode worden meerdere contactmomenten met de doelgroep gecreëerd, gericht op het stimuleren van een bepaalde actie of gedragsverandering. De effectiviteit van een campagne wordt gemeten aan de hand van vooraf vastgestelde KPI’s (Key Performance Indicators), zoals websiteverkeer, verkoopcijfers, of mate van klantbetrokkenheid.

Een succesvolle campagne vereist een nauwkeurige coördinatie van verschillende elementen: creatieve inhoud, mediaplanning, datagestuurde targeting en continue optimalisatie. Het einddoel is om een boodschap over te brengen die resoneert met het beoogde publiek en hen aanzet tot de gewenste actie, waarbij het uiteindelijk draait om het versterken van de relatie tussen merk en consument.

Dit zeggen onze
klanten over ons 😍

4.5/5

Wij hebben meer dan 100 bedrijven geholpen met hun social media marketing en de teller loopt hard op. Mogen we jou ook de weg naar meer online succes wijzen?

Esther - Esther's Cookery

Lianne - Stork Juweliers

Veel gestelde vragen 🤔

Zoals een aannemer niet start zonder fundering, gaan wij niet zonder goede voorbereiding bouwen aan jouw digitale succes. Eerst voeren we een aantal werkzaamheden uit, zoals het optimaliseren van je social media-kanalen, het uitvoeren van een hashtag-onderzoek en het maken van een goede planning. Daarna gaan we de hoogte in!

Zeker! Als we tot de conclusie komen dat het plaatsen van meer of minder berichten slimmer is, regelen we dat. De maandprijs van je abonnement verandert dan, maar de looptijd niet.

Goede vraag. Wij maken creatieve content en beheren jouw social media-kanalen. En we adviseren, zodat je het op de juiste manier aanpakt. Ben je benieuwd wie de mensen achter Sliced zijn? Hier maak je kennis met onze creatieve geesten.

Dat leggen we haarfijn uit in onze aanpak! Samen met jou bepalen wij wat je wensen zijn en hoe we deze kunnen vertalen naar de realiteit. Altijd op maat gemaakt.

Jazeker. De hoogte daarvan is afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, want daar houden de meeste mensen niet van (hooguit op surpriseavond). Als je – tijdelijk of permanent – wat meer aandacht nodig hebt, kun je upgrades toevoegen aan je abonnement. Maar we werken nooit met onduidelijke contracten of lastig te doorgronden overeenkomsten. Onze prijzen zijn all-in.

Bien sûr! We spreken – en typen vooral – accentloos Engels en kunnen zonder probleem Engelse content voor je maken. Dat doen we al voor heel wat klanten.

Nee, daar doen we niet aan mee. Je hebt er namelijk niets aan. Het staat misschien leuk voor de buitenwereld, maar wij zijn meer van de inhoud. En we houden van échte relaties.

Als klant van ons mag je vertrouwen op een vaste contactpersoon. Je hebt dus één aanspreekpunt. Wel zo makkelijk.

Via Business Manager kan jij ons een zogenoemde agency-toegang geven. Dat betekent dat je ons op een veilige manier machtigt om jouw social media naar ongekende hoogten te tillen.