Skip to content

Duurzaamheid in DOOH

DOOH: Nederland loopt voorop in de groene reclamerevolutie

Stel je een wereld voor waarin technologie en duurzaamheid hand in hand gaan, waarin de lichtgevende reclameschermen niet alleen de aandacht trekken maar ook onze planeet respecteren. Digital Out of Home (DOOH) – digitale reclame in openbare ruimtes – transformeert de manier waarop merken communiceren. Van sprankelende billboards langs de snelweg tot dynamische displays in winkelcentra, DOOH biedt een nieuw podium voor interactie.

Terwijl we profiteren van de voordelen van de digitale revolutie, moeten we ook de ecologische impact ervan onder ogen zien. In Nederland nemen reclame-exploitanten het voortouw door innovatieve en duurzame benaderingen te introduceren voor DOOH. Laten we samen de diepte in duiken van deze duurzame verschuiving in de reclame-industrie.

1. Energieverbruik⚡

DOOH-schermen, vooral die van groot formaat, kunnen aanzienlijke hoeveelheden elektriciteit verbruiken. De technologieën achter deze schermen zijn echter in de loop der jaren geëvolueerd. Moderne schermen maken vaak gebruik van LED-technologie, die aanzienlijk minder energie verbruikt dan oudere LCD- of plasmaschermen. Reclame-exploitanten zoeken voortdurend naar manieren om het energieverbruik van hun schermen te verminderen zonder in te boeten op kwaliteit.

2. Zonne-energie en alternatieve energiebronnen☀️

Er is een groeiende trend onder DOOH-installaties om zonnepanelen of andere groene energiebronnen te gebruiken, waarmee ze hun ecologische voetafdruk verminderen. Naast energie is ook de duurzaamheid van de gebruikte materialen essentieel.

3. Levensduur en afval♻️

Duurzaamheid gaat niet alleen over energie; het gaat ook over de levensduur van producten en wat er gebeurt als ze het einde van hun levensduur bereiken. Fabrikanten van DOOH-schermen worden aangemoedigd om modellen te ontwerpen die langer meegaan en, waar mogelijk, recyclebaar of herbruikbaar zijn.

4. Slimme technologie 🤖

Door gebruik te maken van sensoren en AI kunnen DOOH-schermen hun helderheid en energieverbruik aanpassen op basis van de omgevingsomstandigheden, zoals het tijdstip van de dag. Hierdoor kunnen ze energie besparen tijdens minder drukke perioden.

5. Beheer op afstand 🖥️

Met de opkomst van geavanceerde technologieën is het nu mogelijk om DOOH-schermen vanaf een andere locatie te beheren. Dit betekent dat er minder vaak fysieke tussenkomst van monteurs nodig is, wat resulteert in een vermindering van de CO2-uitstoot die gepaard gaat met transport. Deze vorm van beheer draagt niet alleen bij aan de efficiiëntie, maar ook aan de duurzaamheid van DOOH-operaties.

6. Eén scherm, veel mensen📱

Een belangrijk duurzaamheidsvoordeel van DOOH ten opzichte van mobiele reclame is het ‘one-to-many’-model. Terwijl een mobiele advertentie vaak gericht is op een individueel scherm voor een individuele gebruiker, kan één DOOH-scherm tegelijertijd honderden of zelfs duizenden mensen bereiken. Dit maakt het een efficiënte manier om berichten over te brengen met een verminderde ecologische voetafdruk per weergave.

Uw merk met DOOH ☎️

DOOH biedt een innovatieve en duurzame manier voor bedrijven om hun boodschap over te brengen. Als marketingbureau zijn wij gespecaliseerd in het opzetten van effectieve en milieuvriendelijke DOOH-campagnes. Bent u klaar om uw merk op een groenere manier onder de aandacht te brengen? Neem contact met ons op en zet de volgende stap in duurzame reclame. Maak vandaag nog het verschil!

Meer informatie?

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend meer informatie aan over onze diensten!

Meer informatie?

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend meer informatie aan over onze diensten!

sliced creative Meer informatie emoji